10 aprilie 2010

FEL DE FEL

când necuratu'  îşi bagă corniţele... tot reuşeşte el ceva din ce-şi propune...

duminică, o tânără de 21de ani a luat "100pastile de distonocalm şi extraveral" . a fost transferată la spitalul din suceava, în comă de grad IV. ... cum cu această fată nu şi-a atins scopul, necuratu' şi-a mutat sculele şi tot carabalâcul în scara vecină, unde a reuşit ceea ce şi-a propus... ce şi-a propus? un suflet tânăr... i s-a făcut lui dor să se joace cu un copil ... aşa că   în scara vecină, miercuri noapte, tânărul de 17 ani a acceptat propunerea necuratului şi ... s-a "jucat" cu o frânghie/funie... şi cu propriul gât.

de ce nu lupţi? de ce eşti atât de slab, încât crezi că sinuciderea e unica scăpare? NU E !!!!


"O LUPTĂ-I VIAŢA, DECI TE LUPTĂ
CU DRAGOSTE DE EA, CU DOR ..."  - GEORGE COŞBUC

"LUPTA VIEŢII"
                  de GEORGE COŞBUC    

"Copiii nu-nteleg ce vor:
A plânge-i cumintia lor.

Dar lucrul cel mai las în lume
E un barbat tânguitor.

Nimic nu-i mai de râs ca plânsul
În ochii unui luptator.

O lupta-i viata; deci te lupta
Cu dragoste de ea, cu dor.

Pe seama cui? Esti un nemernic
Când n-ai un tel hotarâtor.

Tu ai pe-ai tai! De n-ai pe nimeni,
Te lupti pe seama tuturor.

E tragedie naltatoare
Când, biruiti, ostenii mor,

Dar sunt eroi de epopee
Când bratul li-e biruitor.

Comediant e cel ce plânge,
Si-i un neom, ca-i dezertor.

Oricare-ar fi sfârsitul luptei,
Sa stai luptând, caci esti dator.

Traiesc acei ce vreau sa lupte;
Iar cei fricosi se plâng si mor.

De-i vezi murind, sa-i lasi sa moara,
Caci moartea e menirea lor."

5 comentarii:

Fetita Junglei13 spunea...

Poezia asta spune multe.
Lasitate,frica?!Nu stiu,dar mereu am intreb,de ce aleg asta,cand altii se lupta sa traiasca.
Acum cativa ani,multi,o cunostinta s-a sinucis pe o melodie a lui Zamfir,asa l-au gasit,cu o caseta,pe care era doar muzica lui Zamfir,doar aceeasi melodie.Si azi ma trec fiori,cand ascult melodia aia.
Tanti Sanda s-a sinucis acum doi ani.A fost un soc prea mare pt mine.Era cea mai blanda femeie,pe care ma cunoscut-o,vaduva de 30 de ani,cu doi baieti.Unul locuia uc ea,unul la vreo 20 de case mai jos.Ii iesisera niste analize prost,spunea mereu ca nu vrea sa fie o povara.Nu stiu,nu-s coerenta,in ceea ce scriu.Pe tanti Sanda a gasit-o fiul ei spanzurata,intr-o dimineata,era o femeie ce mergea la biserica mereu,ce respecta multe,fara sa fie habotnica,necuratul asta sau un grup mai mare si-a varat coada si a zapacit-o.Cu doua saptamani inainte de a face gestul,tanti Sanda a renuntat sa mai mearga la biserica.Nimeni nu s-a intrebat nimic.
M-a marcat mult,poate e ciudat,dar eu ma rog si pentru ea acum.Multi imi spun ca nu trebuie sa fac asta.Eu asa simt,ca tanti Sanda merita.

Paul spunea...

toti avem cate un punct sensibil.unii cedeaza din prima,altii amana,facand sa sufere mai departe,altii tin in ei si nu spun la nimeni,cand se umple paharul este prea tarziu si cedeaza fiecare in felul lui.De asta este bine sa mai discuti din cand in cand cu cineva.acea fata na reusit sa discute cu nimeni,nici macar cu parintii ei.sper sa se faca bine,pentru ca nu merita toate astea.

Lillee spunea...

Unii sunt mai puternici...altii mai slabi. Conteaza si cei din jur...daca ai cu cine vorbi, daca te sustine cineva, o vorba...o incurajare. Daca nu...uite unde se ajunge. Si totusi eu nu-i consider lasi pe oamenii ce recurg la asemenea fapte ci dimpotriva. Trebuie sa ai ceva curaj sa-ti poti lua viata. Eu una nu as putea...mi-e frica.

iculici spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
iculici spunea...

Lillee, eu consider curaj să trăieşti. lupta asta continuă ... pentru mine curajul înseamnă să lupţi, să te bucuri , să plângi, să iubeşti, să urăşti, să râzi, să ...
VIAŢA=CURAJ...
să termini viaţa când ai chef... din 2 mişcări gata. PA. asta nu e greu...
greu e să continui, în ciuda greutăţilor...

ASTA E PĂREREA MEA ŞI MI-O SUSŢIN :)